BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, October 10, 2010

Detik terus berlalu...


(nie gambar banner terbaru...bisness pak cik tuh maju....)


(gambar hiasan sahaja...)


Assalamualaikum wbt... and salam sejahtera..
wat sume sahabat..teman2..serta pembaca..

eMMM..TAJuk tuh nak buka cite jek..mmg sbenanye....ta sangka..msa berlalu dengan pantas
sekali..sehinggakan..masa yang ada berlalu begitu sahaja..?
mengapa agak nya saya perpendapat sedemikian..?? byk konklusi and resolusi yang mampu disumbatkan dalam rentetan ini ..namun biarkan ia menjadi satu rangkuman minda untuk diri sahaja...

dalam masa yang berlalu tersebut..ANA ingin mencatat sejarah menemui seorang insan hawa..atau kak siti..( bukan nama sebenar...) yang sempat saya temu bual berkaitan kisah hidupnya sebagai seorang hamba mualaf.

namun ana ringkaskan bagaimana sebenarnya hidayah itu sampai ke dalam hatinya sehinggakan dia benar2 merasakan Islam itu adalah jalan hidup yang sbenar. Alhamdulillah..

ringkasnya....beliau sebanarnya seorang yang gemar bersosial dan agak lincah semasa di awal usia remajanya... Pelbagai asam garam yang norma berlaku dlm usia tersebut..spt pergaulan sesama kwn2..igin mencuba benda baru,.namun sikap nya juga masih tahu akan batas2 yang tertentu.

Sehinggakan beliau menemui "mr right" seorang muslim ( berlainan dgn agama asalnya....) nya..akhirnya pelbagai gundah gulana bercinta dirasakan ingin diakhiri dengan niat suci..agar mereka berkahwin sahaja. Ingin dimaklumkan..niat nya memasuki islam adalah ikhlas dan mengharapkan agar suami mempu bersama membimbingnya ke jalan yang aman dan lebih di redhai..

Mengikuti kisah yang sememngnya ada asam garam dlm kehidupan..wanita teguh ini megharungi pelbagai dugaan bersama suaminya. Ringkasnya...hanya kerana mngetahui bahawa TUHAN itu ada..dan hanya TUHAN tmpt untuknya mengadu di atas keyakinannya.. akhirnya membuahkan nikmat dlm usianya yng masih muda sekitar 26 tahun itu... kini mereka mampu bersama bahagia....sampi kehari ini dengan kehadiran permata hati mereka....alhamdulillah..

moral : yakin la bahawa ALLAH itu ada......dan TUHAN itu satu...ketahuilah ada jalan kedamaian untuk kiat...amin..

p/s :1. salam takziah buat kemalangan ngeri dua bas bertembung di simpang 4 Alor Gajah
2. tumpang gembira atas perkahwinan astronaout negara Dr. SMS pada tarikh 10.10.10
3..aku pulak mungkin kahwin pada tarikh 20.02.2020...hehehehehh


catitan : Prod. Dr. Eiymer Ameer Izhan.

0 comments: